Utbyte av FTX-aggregat

Det finns idag en stor mängd ventilationsaggregat från slutet av 1970-talet och framåt i våra villor och lägenheter som fortfarande troget levererar frisk inomhusluft och transporterar bort den förbrukade och fuktiga luften ut ur bostaden. Men förr eller senare kommer dessa aggregat behöva bytas ut mot modernare och mindre energikrävande aggregat. När dessa äldre aggregat går sönder lönar det sig i de flesta fall inte att reparera dom jämfört mot att investera i ett nytt.

Dagens moderna FTX-aggregat, dvs till- och frånluftsaggregat med återvinning har utvecklats enormt de senaste åren med framförallt lägre energiförbrukning, högre verkningsgrad samt intelligenta behovsstyrningsfunktioner som hela tiden anpassar ventilationen beroende på luftkvalitén på inomhusluften och fukthalten i bostaden. Genom att uppdatera din ventilation till den senaste tekniken kan du återvinna och spara betydligt mer energi än tidigare, säkerställa en frisk luftkvalitét, minimera förhöjd fukthalt med mögelproblem som följd, njuta av en lägre ljudnivå samt uppleva ett bättre inomhusklimat med ett intelligent helautomatiskt styrsystem.

När du är i behov av ett utbyte av aggregat så kommer vi först ut på ett kundbesök för att se vilka förutsättningar som finns och vilket aggregat som är lämpligt för din bostad. Du får sedan en offert på detta med ett fast pris.

Detta ingår:

  • Demontering och deponi av ditt gamla aggregat.
  • Rengöring av dina ventilationskanaler. Vi borstar rent och dammsuger sedan kanalerna med vår specialdammsugare (dammfälla).
  • Vi gör rent invändiga don, alternativt så byter vi ut dom mot vita standarddon i plast som går att injustera luftföden på.
  • Aggregat med kontrollpanel, lämpligt som ersättningsaggregat till ditt nuvarande system.
  • Produktgenomgång när installationen är klar
  • Injustering av luftflöden och du får sedan ett injusteringsprotokoll.
  • Produktgenomgång när installationen är klar
  • Erbjudande om serviceavtal
Utbyte av FTX-aggregat
Pris ges mot offert.

Boka ett besök

Andra tjänster