Privat person

I våra bostäder finns olika lösningar beroende på när och hur huset har byggts. De olika system som finns är Självdrag, Mekanisk frånluft, Mekanisk till- och frånluft samt Ventilation med värmeåtervinning – det som kallas för FTX.

Upplever du något av följande problem så kan det vara dags att se över din ventilation hemma.

  • Sover du dåligt och vaknar du ofta med huvudvärk?
  • Känns luften hemma dålig och instängd?
  • Luktar det matos i sovrum/vardagsrum?
  • Tar det lång tid för imman på badrumsspegeln att försvinna?
  • Är det imma och fukt på dina fönster?
  • Har du fukt eller mögelproblem på vind eller källare?

Ibland räcker det med att göra rent ventilationskanalerna och se över frånluftsfläkten eller aggregatet. Om du har ett FTX-aggregat installerat så ska det ha nya filter minst en gång per år.

När frånluftsfläkten eller aggregatet har gjort sitt så behöver det bytas ut. I samband med detta bör man även utföra en ventilationsrengöring så att hela systemet är fräscht när den nya fläkten/aggregatet tas i bruk.

Om du funderar på att förbättra din bostads energiförbrukning så är ventilationen en stor del i detta. Att byta system från självdrag/mekanisk frånluft till ett FTX-system lönar sig i princip redan efter 4-5 år. Inte nog med att du spar energi genom att du återvinner den värme som du producerar i din bostad, du får dessutom ett bättre inomhusklimat. Något som är bra ur hälsosynpunkt, inte bara för dig utan även för hela din familj, dina husdjur och din fastighet. Du förbättrar dessutom värdet på din bostad.

Många av de åtgärder vi utför är berättigat till rot-avdrag som vi hjälper dig med.

VAD GÄLLER FÖR ROT-AVDRAG?

Vid service, felsökning, eller allmän översyn medges ej rot-avdrag. Om det däremot blir fråga om reparation, vid nyinstallation eller utbyte av frånluftsfläkt/aggregat då får man ansöka om rot-avdrag. Vid kanalrengöring och rengöring av köksfläkt och imkanal så kan man ansöka om rot-avdrag.

Om ditt aggregat eller fläkt går sönder och din garanti på detta har gått ut, kontakta då ditt försäkringsbolag och hör med dom om du kan ta utbyteskostnaden på din hemförsäkring.

Vad vi gör

Från projekt till färdig anläggning

På företaget finns en bred kunskap och vi är med hela vägen, från första kontakt till färdigt projekt. Vi är stolta över att kunna erbjuda snabb service.

När du arbetar/anlitar oss så kan du vara säker på att vi har en personlig kontakt med dig både under projektets gång och efter avslut.

TEAM Sydvent

Vårt företag genomsyras av ett personligt engagemang och hög kvalitet. Vi är ett familjärt och lokalt företag där beslutsvägarna är korta. Det gör det enkelt både att samarbeta med oss men även att jobba hos oss.

Alla typer av projekt

Vi på Sydvent tar den roll som våra kunder har behov av, från småhus till kommersiella fastigheter. Vi har höga ambitioner när det gäller flexibilitet, samarbete och kostnadseffektivitet.

Framtiden

Vi ingår nu i Free2Move Holding som förutom Sydvent även äger Free2Move AB som har en unik kompetens av att skapa uppkoppling, smart styrning och säker kommunikation till fastighetens alla enheter. Genom detta kan vi erbjuda oändliga möjligheter till integration mellan fastighetsteknisk utrustning och befintliga IT system. I koncernen ingår även Solortus AB som levererar och installerar kompletta och nyckelfärdiga solcellsanläggningar med högsta kvalitet